Over ons
Python is onderdeel van Saris Company
Tapijtreiniging

Tapijtreiniging

Ontdek onze mogelijkheden voor het reinigen van uw tapijt of vloerbedekking. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan voor uw locatie.

Vrijblijvend informatie aanvragen over onze schoonmaakdiensten

Deze schoonmaakdienst wordt zakelijk aangebodenDeze schoonmaakdienst wordt particulier aangeboden

Tapijtreiniging Python

Vastliggend tapijt, tapijt tegels, karpetten, inloopmatten en vloerkleden kunnen allemaal door ons gereinigd worden. Afhankelijk van het materiaal (natuurvezel zoals wol of kunststofvezel zoals nylon) wordt door ons de meest geschikte reinigingsmiddelen en de juiste methode geselecteerd. Natuurlijk zijn oude/lastige vlekken, slijtage (bijvoorbeeld bij stoelen of looppaden) en verkleuringen niet altijd door ons te verwijderen, wij vragen hiervoor uw begrip. Door het tapijt periodiek te reinigen, blijft uw tapijt langer mooi en voorkomt u slijtage door zanddeeltjes (schuurt de vezels kapot).

Python specialized cleaning technologies hanteert twee technieken voor het tapijt reinigen: de sproei- en extractiemethode en de bonnet pad-methode.

Reiniging van tapijten met de sproei- en extractiemethode

Een veel door ons gebruikte manier van tapijt reinigen is de sproei- en extractiemethode. Het tapijt wordt ingespoten en daarna wordt het tapijt nagespoeld met zuiver water. Bij het afzuigen lossen de vuildeeltjes op in het water en komen vervolgens in de machine terecht, waarna deze afgevoerd kunnen worden. Het blijkt in de meeste gevallen de ideale oplossing voor het schoonmaken van tapijten. Uw tapijt dient nadien ongeveer 24 uur te drogen, natuurlijk is dit afhankelijk van de luchtvochtigheid en de temperatuur in de behandelde ruimte.

Bonnet pad-methode bij tapijt reiniging

We nevelen het tapijt in en boenen het vervolgens op met een éénschijfsmachine. Hiermee zijn vlekken en vervuiling eenvoudig te verwijderen: het vuil wordt als het ware in de pad getrokken. Deze methode van tapijt reinigen is veel droger dan de extractiemethode en vergt ook minder tijd.

Vlekken verwijderen

Speciale aandacht van ons gaat naar het verwijderen van lastige vlekken, wij hebben een speciale box met daarin verschillende soorten vlek verwijderings middelen. Daarmee kunnen we 90% van alle vlekken verwijderen of verminderen.

Drogen van tapijt

Om uw tapijt te sneller te laten drogen na een reiniging of een waterschade, beschikken we over speciale tapijt blazers waardoor uw tapijt in de helft van de normale tijd droog is.

Meer weten over tapijt reinigen?

U kunt geheel vrijblijvend met ons contact opnemen met vragen over het tapijt reinigen of andere vloerbedekking reinigen zoals marmer schoonmaken. Wij staan u graag te woord.

Veilig werken

Veilig werken staat bij ons uiteraard op de eerste plaats, d.m.v. heldere instructies en te werken volgens de VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemersbedrijven) normen, proberen we daardoor preventief alle schades aan mens, machines of milieu te voorkomen. Onze medewerkers zijn het gewend om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen zoals bijvoorbeeld een helm, overal, veiligheidsschoenen of adembescherming. Ook het afbakenen van de werkzaamheden en het inlichten van derden op de werkvloer, wordt in overeenstemming met u als opdrachtgever besproken. Natuurlijk houden wij ons strikt aan de door u gestelde veiligheids- en arbeidsvoorwaarden.

Onze arbeidsmiddelen worden jaarlijks volgens NEN 3140 (elektrische apparaten) en NEN 2484 (draagbaar klimmaterieel) gekeurd. We stellen u vooraf op de hoogte van de laatste wetgeving en richtlijnen met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu, die eventueel van toepassing kunnen zijn op uw locatie.

Als u meer wilt weten over tapijt reinigen in uw regio dan raden wij u aan om even te bellen naar: +31 (0)499 - 33 22 58 of gebruik te maken ons contactformulier.

VCCN

Python is lid van de vereniging VCCN (Vereniging Contamination Control Nederland), de vereniging voor het beheersen van contamination (vervuiling) in productie locaties.

SVS

Python heeft medewerkers in dienst die het SVS (Stichting Vakopleiding Schoonmaakbranche) diploma specialist calamiteiten en reiniging in bezit hebben.

Recycle

Overige schoonmaakdiensten voor zowel particulier als zakelijk:

Vloeronderhoud voor bedrijvenVloeronderhoud
Voor het onderhouden van al uw soorten vloeren.
Tapijt reinigenTapijt Reinigen
Voor het diepreinigen van tapijt en zachte vloerbedekkingen.
Meubelstof reinigenMeubelstof reinigen
Het reinigen van meubilair, meubelstoffen en het verwijderen van vlekken.
Airco & luchtkanalen reinigenAirco & luchtkanalen
Preventief schoonmaken van airco's en luchtkanalen voor een schone lucht.
Graffiti verwijderenGraffiti verwijderen
Lastige graffiti en verf verwijderen van wanden en objecten.
Natuursteen reinigen en marmer schoonmakenNatuursteen & marmer
Schoonmaken en renoveren van natuursteen en marmer vloeren en objecten.
Vlekken verwijderen tipsSchimmel verwijderen
Het verwijderen van schimmel en het toepassen van anti schimmel behandelingen.
Reiniging tijdens verbouwing of verhuizingVerbouwen/verhuizen
Schoonmaak van nieuwbouw, verbouwingen en tijdens verhuizingen.
Woning leegruimenWoning leegruimen
Netjes leegruimen en schoonmaken van woningen.
Vlekken verwijderen tipsVlekken verwijderen
Moeilijke en lastige vlekken verwijderen, vraag het de specialist.
Brandschade, rookschade en waterschadeBrand & waterschade
Schoonmaken van uw woning of gebouw na een brand of bij waterschade.
Vlekken verwijderen tipsGlazen wassen
Stralend schone ramen geven een betere uitstraling aan uw bedrijf.
Cleanroom reinigenCleanroom reinigen
Specialistische reinigen en onderhouden van uw cleanroom op uw bedrijf.
Periodieke reiniging grootkeukens HACCPReiniging grootkeuken
Diepreinigen keukens en installaties volgens de HACCP.
Industriële reinigingIndustriële reiniging
Industriële werkplaatsen, hallen of machines grondig reinigen.
Machines & installaties reinigenMachines/installaties
Technische reiniging van machines en installaties voor bedrijven.
BouwreinigingBouwreiniging
Schoonmaak van nieuwbouw, bouwplaatsen en tijdens verhuizingen.